Het krijgen van een passief inkomen, hoe dan?

Wat is Passief Inkomen?

Passief inkomen is geld verdienen aan iets, waarbij jij weinig tot geen moeite voor hoeft te doen. Denk aan de rente die je ontvangt over het geld wat jij op je spaarrekening hebt staan. Nou is de rente momenteel niet noemenswaardig.

Laten we als voorbeeld een fotograaf nemen. Over het algemeen verdient een fotograaf geld aan boekingen waarbij hij of zij foto’s maakt tegen een vergoeding. Dit is geen passief inkomen, aangezien de fotograaf actief bezig is met een opdracht of opzoek is naar opdrachten.

Ongetwijfeld zal de fotograaf een portfolio hebben en regelmatig foto’s maken van landschappen, steden en dergelijke als hobby of om zijn portfolio aan te vullen.

De fotograaf besluit om zijn foto’s te verkopen als stock photos voor extra geld per maand. Nou zijn er meerdere platformen waar jij je foto’s kan verkopen.

Links naar platformen

Commissies variëren per platform. Over het algemeen tussen de 15% – 50% van de verkoop. Sommigen platformen verkopen jouw foto’s eenmalig, andere verkopen lidmaatschappen aan bedrijven of personen, waarbij jouw foto’s meerdere malen verkocht kunnen worden. Shutterstock betaalt jou per download, waarbij de commissies hoger worden naarmate je meer verdient.

De fotograaf maakt één keer de foto, upload één keer de bestanden naar het gewenste platform, maar verdient meerdere malen geld aan de foto. Dit is passief inkomen. Er is immers maar 1x werk vereist.

Plaatje shutterstock earnings

https://submit.shutterstock.com/?ref=181920486

https://workwithus.istockphoto.com/en

Hoeveel kan ik verdien met passief inkomen?

Dit verschilt nogal. Er zijn mensen die $20k per maand verdienen met hun blogs en affiliate inkomsten. Een blog waarbij je enige vorm van inkomsten bestaat uit Adsense, zal veel minder opleveren dan een blog waarbij je ook een e-boek verkoopt en aan affiliate marketing doet.

Desondanks zijn er een hoop vormen van passief inkomen, waarbij jij met relatief weinig werk een cashflow kan creëren, waarbij je elke maand extra geld verdient.

Laten we shutterstock.com als voorbeeld nemen. Je verdient misschien maar $0.25 per download van een afbeelding, maar hier draait het om volume en kwaliteit.

Laten we zeggen dat je 1000 foto’s gemaakt hebt voor shutterstock.com en je 500 downloads per maand hebt. Dat is 500 x $0.25 = $125 per maand, waar je bijna niks voor hoeft te doen! Zodra je de staffels door loopt, wordt dat zelfs meer. Na 4 maanden ga je een staffel omhoog en verdien je $0.33 per download. Jouw $125 per maand wordt dan $165 per maand, waar je tevens weer niks voor hoeft te doen. Extra geld verdienen waarbij je bijna niks hoeft te doen. Afhankelijk van de hoeveelheid downloads, is een passief inkomen van €1500,- + per jaar niet ondenkbaar. Dit is €1500,- per jaar, waarbij je na het initiële werk bijna niks voor hoeft te doen. Je zou het bijna gratis geld noemen.

Een minuut niet gewerkt, is een minuut geen geld verdient

Als jouw inkomen voor 0% uit passief inkomen bestaat, dan verdien je geen geld als je niet aan het werk bent. Passief inkomen blijf je generen, ook al werk jij op dat moment niet. Dit is de ideale manier om vermogen op te bouwen, doordat jij na het initiële werk, nog amper hoeft te werken om extra geld te verdienen.

Passief inkomen voorbeelden om extra inkomsten te creëren

Registreer nu om de SideHustle.nl 24 passief inkomen ideeën te ontvangen als PDF!

Leendert Nauta
 

Aan het hustlen sinds 2002, offline & online.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: