3 strategieen voor het inkopen van producten voor verkoop via Amazon

 

Sourcing

Degene die het artikel over verkopen op Amazon hebben gelezen en geïnteresseerd zijn geworden, zullen ongetwijfeld weten waar ze hun producten kunnen inkopen. In dit artikel deel ik de drie bekendste strategieën met betrekking tot sourcing voor Amazon.

Voor mensen die als inkoper hebben gewerkt of weleens producten hebben ingekocht, kennen de term sourcing wel. Sourcing betekent het vinden van producten/leveranciers. Nou is dit een essentieel gebied voor elke reseller. Met betrekking tot Amazon en FBA en overige online verkoop, maar voornamelijk het verkopen op Amazon, zijn er drie strategieën ontstaan.

  • Retail Arbitrage
  • Wholesale
  • Private Label

Deze termen zie je vaak terug op FBA specifieke blogs/websites en op verschillende forums.

Retail Arbitrage

Retail Arbitrage is het vinden van koopjes in offline Retail winkels en deze te verkopen tegen een hogere prijs op Amazon. Dit is zeer populair onder Noord-Amerikaanse Amazon verkopers.

Eigenlijk is het idee zeer simpel. Een klein voorbeeld:

Een lokale supermarkt heeft een uitverkoop met Oral-B Tandpaste 4-pack. Normaal kost dit product €20, maar nu kost die maar €5,-. Je scant de barcode met behulp van de Amazon Seller App (link naar de app) en ziet dat deze verkocht wordt op Amazon.co.uk voor £11.49.

<iframe style=”width:120px;height:240px;” marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” frameborder=”0″ src=”//ws-eu.amazon-adsystem.com/widgets/q?ServiceVersion=20070822&OneJS=1&Operation=GetAdHtml&MarketPlace=GB&source=ss&ref=as_ss_li_til&ad_type=product_link&tracking_id=&marketplace=amazon&region=GB&placement=B005G7V29U&asins=B005G7V29U&linkId=e869629103b2908e8be281510e44a635&show_border=true&link_opens_in_new_window=true”></iframe>

Met behulp van de Amazon Profitability Calculator bereken je winstmarge en ziet dat je £2.83 winst maakt per verkocht product. Dat is een marge van 23.60%. Je besluit er 20 te kopen en de volgende dag te versturen naar Amazon. Indien de gehele voorraad verkoopt, is dat een winst van £56.60 op een investering van grofweg €110,-.

Afbeelding plus link http://amzn.to/2wYRF5k

Met Retail Arbitrage probeer je dus producten te vinden in de uitverkoop die tegen een hogere prijs verkopen op Amazon. Buy low, Sell High.

Dit is om een aantal redenen populair. Je kan met een relatief lage investering snel geld verdienen. Geen gedoe met registratie bij groothandels en voor een groot deel makkelijk en toegankelijk.

Daarnaast kan je ook meedoen met spaarprogramma’s, punten acties en dergelijke. Hierdoor kan je vaak kortingen ontvangen en/of producten gratis krijgen. Die jij weer kan gebruiken voor korting of de producten op Amazon kan verkopen. Denk aan de airmiles of het punten programma van je creditcard.

Er zijn ook nadelen. Je bent veel tijd kwijt aan het vinden van winstgevende deals, die niet altijd beschikbaar zijn voor herhaal orders. Je bent veel van huis weg om dus leuke Retail deals te scoren. Niet echt thuiswerken of passief inkomen gericht. Desondanks, kan het een goede start zijn om het vermogen wat je beschikbaar hebt om te investeren te vergroten, zodat de stap naar Wholesale en/of private label makkelijk wordt.

Wholesale

Wholesale oftewel groothandel. Altijd mijn persoonlijke favoriet geweest voor reselling activiteiten. Wholesale is een bepaald product in bulk inkopen tegen een groothandelprijs dit en verkopen tegen een Retail prijs. Afhankelijk van het product kunnen de marges gigantisch zijn of zeer laag.

IPhone hebben desondanks de hoge retailprijs, een zeer kleine marge voor verkopers. Kleding daarentegen heeft over het algemeen een veel hogere marge.

Een voorbeeld. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien is dit een Wholesale aanbieding voor een Microsoft Xbox One Special Edition White Headset aangeboden door een leverancier in Spanje voor £23.18 per stuk ex. Btw. Met een MOQ (minimal order quantity) van 20 stuks per bestelling.

De prijs op Amazon.co.uk is momenteel £37.97 <iframe style=”width:120px;height:240px;” marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” frameborder=”0″ src=”//ws-eu.amazon-adsystem.com/widgets/q?ServiceVersion=20070822&OneJS=1&Operation=GetAdHtml&MarketPlace=GB&source=ss&ref=as_ss_li_til&ad_type=product_link&tracking_id=sidehustlenl-21&marketplace=amazon&region=GB&placement=B01LZGBUYZ&asins=B01LZGBUYZ&linkId=7893f8ba3f920210464a13cd0ed53efe&show_border=true&link_opens_in_new_window=true”></iframe>

Net zoals altijd, doe je eerst je rekenkunde om erachter te komen wat je winst is. Na een snelle berekening, waarbij ik nog geen rekening heb gehouden met verzendkosten naar Amazon, komt er een winst uit van £6.66 per stuk. Voor een totale winst van £133.20 op een investering van £433.60.

Niet heel slecht, maar kan beter.

De grote voordelen aan Wholesale zijn de lagere prijzen per stuk, wat weer betere marges betekent. Als een product op voorraad is, kan je deze weer bestellen bij de leverancier tegen dezelfde prijs. Bij stijgende volumes bestaat vaak de mogelijkheid om tegen een lager tarief in te kopen.

Tip: Internationale verkopen in de EER (Europese Economische Ruimte) worden verkopen en levering tussen twee zakelijke entiteiten, indien in het bezit van een btw-nummer, tegen 0% btw-tarief geleverd. Dit het intracommunautaire levering (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/internationaal/btw_voor_buitenlandse_ondernemers/goederen/exporteren_vanuit_nederland_naar_andere_eu_landen/).

Er zijn ook nadelen. Vaak doen groothandels geen zaken met iemand die niet ingeschreven staat bij de KvK en dus geen BTW en/of KVK-nummer heeft. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Veel groothandels hebben oude website of een website die er niet goed uitziet. Daarentegen hebben ze vaak ook regels met betrekking tot de verkoop van de producten om de merknamen te beschermen.

Makkelijk(-er) groothandels vinden.

Zoals al eerder aangegeven zijn groothandels niet altijd even goed te vinden. Ze hebben een oude of slecht functionerende website, vraag mij niet waarom. Dit geldt niet voor allen, maar dit is wel in mijn ervaring bij een grootdeel van de groothandels. Doordat ze een slecht functionerende website hebben of een oude website ranken ze vaak ook niet hoog bij google in de zoek resultaten.

Tips:

  1. Indien je een bepaald product wilt verkopen, bel of mail de maker van het product. Zij kunnen jou vaak doorverwijzen naar een groothandel/distribiteur die verantwoordelijk is voor regio.
  2. Loop een winkel binnen waar ze de producten aanbieden die jij graag wilt verkopen. Stel jezelf netjes voor en vraag of je de contact gegevens mag hebben van hun leverancier. Vermeld hier wel bij dat jij geen directe concurrent bent, anders geven ze jou uiteraard geen contact informatie.
  3. Maak gebruik van Wholesale directories. In dit artikel heb ik een afbeelding geplaatst van www.wholesaledeals.co.uk . Dit is een website waarbij je tegen een kleine vergoeding per maand/jaar toegang krijgt tot een database van groothandelaren.
  4. Zodra je een groothandelaar hebt gevonden, zoek contact met ze. Stuur niet een email met: Hi, want to buy watches. Give me best price. Bel of schrijf een nette mail, waarin jij je voorstelt en duidelijk aangeeft waar jij naar opzoek bent en wat hun leveringsvoorwaarden zijn. Een goede relatie met je leverancier is zeer belangrijk en moet je onderhouden.

Wholesale directories

Wholesaledeals.co.uk:

Desondanks de wat langzame website, toch wel mijn favoriet. De deals pagina is altijd goed om ideeën op te doen. De website is goed verdeeld in categorieën waardoor je snel de juiste groothandelaar kan vinden die je zoekt.

Esources.co.uk:

Het simpelere broertje van WholeSaleDeals.co.uk. De lay-out van de website is een stuk simpeler, maar vele malen sneller. Tevens heb je de mogelijkheid tot het posten van “trade leads” waarin jij kan aangeven naar welke producten je opzoek bent. Een leverancier kan jou dan een bericht sturen.

SaleHoo.com: https://www.salehoo.com/?aff=hustlenl

Meer dan 8,000 leveranciers verdeeld over 150 categorieën. Uitstekende customer service, met een juiste niet-goed-geld-terug garantie. In het verleden heb ik een membership bij hen gehad, maar destijds waren het relatief veel Amerikaanse leveranciers waar ik niet veel aan had.

Private Label

Private Label is misschien wel één van de meest winstgevende tactieken voor online verkoop, waarbij je niet iemand anders zijn product verkoopt, maar er zelf één maakt. Het idee achter private label is dat een goed verkopend product identificeert, er hier jouw eigen versie van maakt. Ik heb hier helaas weinig tot geen verstand van, dus ik verwijs jullie door naar een artikel van ThePennyHoarder die het concept aan jullie uitlegt.
https://www.thepennyhoarder.com/make-money/side-gigs/private-label-products-on-amazon/

Dit zijn in principe de drie grote sourcing strategieën voor Amazon. Eigenlijk niet alleen voor Amazon, maar voor een groot deel van online verkopen met fysieke producten. Denk goed na welke strategie je wilt gaan gebruiken en ik wens je veel succes.

SideHustle.nl

Leendert Nauta
 

Aan het hustlen sinds 2002, offline & online.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: